Uw Android instellen voor Google Apps

U moet inloggen op uw Google Apps-account om de systeemeigen apps voor e-mail, contacten en de agenda van Google Apps in Android te kunnen gebruiken. De onderstaande instructies zijn bedoeld voor gebruikers met een Nexus-apparaat of de Google Play-versie van een apparaat met Android 4.2 of hoger. Als u een ander apparaat gebruikt, kunnen er andere configuratie-instructies van toepassing zijn. U hoeft dit slechts één keer te doen:

1. Raak Instellingen > Account toevoegen > Google aan om uw Google Apps-account toe te voegen.
  2. Selecteer Bestaand en geef uw volledige e-mailadres voor Google Apps als gebruikersnaam en uw wachtwoord op.
  3. Raak OK aan om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden. Het apparaat wordt ingelogd bij uw domein. Dit kan enkele minuten duren.
  4. Er kunnen aanvullende stappen worden weergegeven met de optie om lid te worden van Google+, u aan te melden voor Google Play-berichten of een creditcard in te stellen om Google Play-media aan te schaffen. U kunt deze opties instellen of Niet nu aanraken.
  5. Nadat u deze stappen heeft voltooid, wordt het bericht Ingelogd bij account weergegeven. U kunt kiezen welke services u wilt synchroniseren met het apparaat.

Dat is alles! U kunt nu gebruikmaken van Google Apps op uw Android. Start Gmail, Google Agenda of welke app u ook maar wilt gebruiken.

U kunt op elk gewenst moment wijzigen welke services kunnen worden gesynchroniseerd met Google Apps op uw apparaat door naar Instellingen > Google te gaan en uw account aan te raken. Als een service die u heeft geselecteerd, niet wordt gesynchroniseerd, neemt u contact op met uw beheerder om te controleren of die service is ingeschakeld voor uw domein.

Andere apps toevoegen op Google Play

Als een app, Google Drive of Google Keep, nog niet is geïnstalleerd op uw apparaat, kunt u de app zoeken op Google Play. U kunt de meeste Android-apps van Google gratis installeren.

1. Open de Google Play-app op uw Android.
  2. Zoek een Google-app die u wilt installeren, zoals Google Drive of Google Keep, en selecteer de app.
  3. Volg de instructies op het scherm om de app te downloaden en te installeren. Als de app eenmaal is geïnstalleerd, kunt u deze vinden en starten vanuit het scherm met apps.