Zoekfunctie van Google

Gmail biedt dezelfde krachtige zoektechnologie die op internet wordt gebruikt om nauwkeurig op zoekwoorden te zoeken in al uw e-mail of bijlagen. U kunt zoeken op zoekwoord, datumbereik of een scala aan andere opties. Door berichten te archiveren in plaats van ze te verwijderen, zorgt u dat het Postvak IN overzichtelijk blijft terwijl u nog steeds elk bericht kunt terugvinden dat u ooit verzonden of ontvangen heeft. U hoeft geen uitgebreide mapstructuur te maken of ongewenste berichten in uw Postvak IN te bewaren.

Zoek berichten door in het zoekvak boven aan het Gmail-venster te typen en op Enter te drukken. (U kunt ook op het vergrootglas klikken of e-mail doorzoeken selecteren.) U kunt in dit vak eenvoudige zoekwoordopdrachten gebruiken, zoals budget of human resources. U kunt vanuit dit vak ook op internet zoeken.

U kunt ook meer geavanceerde zoekoperatoren toepassen, zoals from:, to: en subject:, om de gewenste berichten snel en nauwkeurig te vinden.

Hier zijn enkele nuttige zoekopdrachten:

• from:Simon om alle e-mails van Simon te zien
  • to:David om alle e-mails aan David te zien
  • subject:lunch om alle e-mails te zien met 'lunch' in de onderwerpregel
  • has:attachment om alle e-mails met een bijlage te zien
  • is:starred om alle e-mails met een ster te zien
  • is:unread om alle ongelezen e-mails te zien

Tip: als u de zoekopdracht verder wilt verfijnen, kunt u meerdere zoekoperatoren combineren. Typ bijvoorbeeld from:Simon to:David om alle e-mails te zien die Simon aan David heeft verzonden. Als u het e-mailadres van Simon en David weet, kunt u ook from:simon@example.com to:david@example.com typen.

Ga naar dit artikel in ons Help Center voor een volledige lijst van zoekoperatoren.

U kunt ook geavanceerde zoekoperatoren gebruiken door in het zoekvak op de pijl omlaag te klikken. Vul het gebruiksvriendelijke zoekformulier in om precies het bericht te vinden dat u zoekt.

Filters maken

U kunt filters gebruiken om uw inkomende berichten te beheren. Met filters kunt u opgeven wat u met uw berichten wilt doen (verwijderen, ster toewijzen, doorsturen, label toevoegen, enzovoort) op basis van sleutelwoorden en andere criteria. U kunt bijvoorbeeld een filter maken voor alle berichten van Chris aan u waarin het woord 'budget' (maar niet 'concept') voorkomt en aan deze berichten automatisch een label en een ster toewijzen.

1. Als u een filter wilt maken, klikt u in het zoekvak op de smalle pijl omlaag (net als bij geavanceerd zoeken, zoals in bovenstaande afbeelding is te zien).
  2. Voer de filtercriteria in de velden in.
  3. Klik op Filter maken met deze zoekopdracht en selecteer een of meer acties (Postvak IN overslaan, Markeren als gelezen enzovoort) die u wilt toepassen op berichten die overeenkomen met deze filtercriteria:

Opmerking: deze acties worden toegepast in de volgorde waarin ze worden vermeld. U kunt bijvoorbeeld Doorsturen naar kiezen om overeenkomende berichten naar een specifiek e-mailadres te sturen en vervolgens Verwijderen om de berichten te verwijderen.

1. Als u het filter wilt toepassen op reeds ontvangen berichten, klikt u op Pas het filter ook toe op onderstaande [#] conversaties (waarbij # wijzigt op basis van de toepasselijke conversaties).
  2. Klik op Filter maken.