Google Drive op uw Mac/PC installeren

U kunt uw Google Drive-bestanden op uw desktopcomputer bewaren door Google Drive te downloaden op uw Mac of pc. Bovendien kunt u uw bestanden synchroniseren tussen uw desktopcomputer en internet. Alle wijzigingen die u aanbrengt in een bestand op uw Mac of pc, worden automatisch weergegeven in het overeenkomende bestand op drive.google.com.

Als u Google Drive wilt downloaden op uw desktopcomputer, voert u onderstaande stappen uit.

Windows

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik op het instellingenmenu .
  3. Klik op Drive downloaden.
  4. Kies PC in de lijst die wordt weergegeven onder 'Drive downloaden'.
  5. Lees de servicevoorwaarden en klik op Akkoord en downloaden. U kunt ook het selectievakje naast 'Optioneel' inschakelen als u uw gebruiksstatistieken en crashmeldingen wilt delen met Google.
  6. Open googledrivesync.exe om het installatieproces automatisch te starten. Als in een waarschuwing wordt gemeld dat Google Drive een app is die is gedownload van internet, klikt u op Openen.
  7. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Google-account. Dit is het account dat wordt gekoppeld aan Google Drive voor uw PC.
  8. Voltooi de installatie-instructies.
  9. Klik op Start en kies Google Drive.
  10. Sleep bestanden en mappen van uw desktopcomputer naar uw Google Drive-map om de items te synchroniseren. U vindt uw bestanden en mappen op drive.google.com in 'Mijn schijf' in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Mac

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik op het instellingenmenu .
  3. Klik op Drive downloaden.
  4. Kies Mac in de lijst die wordt weergegeven onder 'Drive downloaden'.
  5. Lees de servicevoorwaarden en klik op Akkoord en downloaden.
  6. Open installgoogledrive.dmg
  7. Sleep het pictogram van Google Drive naar de map 'Programma's'.
  8. Open Google Drive. Als in een waarschuwing wordt gemeld dat Google Drive een app is die is gedownload van internet, klikt u op Openen.
  9. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Google-account. Dit is het account dat gekoppeld is aan Google Drive voor uw Mac.
  10. Voltooi de installatie-instructies.
  11. Open Google Drive voor uw Mac  vanaf de rechterbovenhoek van uw scherm.
  12. Sleep bestanden en mappen van uw desktopcomputer naar uw Google Drive-map om de items te synchroniseren. U vindt uw bestanden en mappen op drive.google.com in 'Mijn schijf' in het navigatiemenu aan de linkerkant.