Een bestand of informatie over een bestand bekijken

We hebben al gezien hoe bestanden worden weergegeven in de standaardlijstweergave van Google Drive. Dit is de meest compacte manier om bestanden weer te geven. Als u liever van elk bestand een voorbeeld ziet in Google Drive, klikt u op het pictogram Overschakelen op raster in de rechterbovenhoek van Google Drive op het web:

Uw bestanden worden nu weergegeven in een raster met miniaturen. Zo kunt u een bestand vinden zonder elk bestand  te openen:

Als u naar de lijstweergave wilt teruggaan, klikt u op het pictogram Overschakelen naar de lijst:

Terwijl er in de rastermodus een voorbeeld van het bestand wordt weergegeven, geeft de lijstmodus een beschrijving van uw bestanden:

1. Selecteer een bestand, map of Google-document in de lijstweergave.
  2. Klik op het pictogram Voorbeeld dat wordt weergegeven wanneer u één item selecteert:

Er wordt nu informatie weergegeven over het geselecteerde item:
  3. Klik op een van de potloodpictogrammen als u de instelling voor delen, de beschrijving of de locatie van het item wilt wijzigen: