Uw bestanden sorteren

Hoe meer bestanden u heeft, hoe moeilijker het wordt om bestanden terug te vinden. Eén manier om bestanden sneller te vinden is door ze te sorteren. Klik op het menu Sorteren om uw opties te zien:

De bovenstaande sorteeropties zijn beschikbaar in de meeste Google Drive-weergaven. In de weergave Activiteit worden de items echter automatisch gesorteerd op datum/tijd van laatste wijziging. Het menu Sorteren is in deze weergave daarom niet beschikbaar. Met de weergave Recent kunt u items sorteren op de datum/tijd dat u ze het laatst heeft geopend of bewerkt.

Hier volgen nog meer tips:

• Als u items wilt zien die onlangs nog door iemand (niet alleen door u) zijn gewijzigd, sorteert u op Laatst gewijzigd. Zo weet u welke items onlangs nog door uw collega's zijn gewijzigd.
  • Kies Laatst door mij geopend om items te vinden die u onlangs nog heeft geopend, ongeacht of u deze heeft gewijzigd of niet. Dit is een handige manier om terug te gaan naar items waarnaar u kort geleden nog heeft gekeken als u per ongeluk een tabblad in uw browser heeft gesloten of heeft vergeten een bladwijzer te maken.
  • Sorteer op Titel als u de naam van een item weet en het wilt opzoeken in een alfabetische lijst. Hierbij staan alle mappen in Mijn schijf en Gedeeld met mij vooraan, zodat het ook een handige manier is om naar mappen te zoeken.
  • Sorteer op Gebruikte quota als u wilt weten welke bestanden de meeste ruimte innemen. Als u opslagruimte wilt vrijmaken kunt u bestanden weggooien door ze naar de Prullenbak te verplaatsen, maar vergeet niet ze permanent uit de Prullenbakweergave te verwijderen om de schijfruimte werkelijk vrij te maken.

Alleen gesynchroniseerde of geüploade bestanden nemen opslagruimte in op de schijf. Bestanden die met u zijn gedeeld en bestanden in Google Documenten (bijvoorbeeld een Google-document of spreadsheet) nemen geen schijfruimte in. Items die niet meetellen voor de gebruikte opslagruimte worden in Google Drive weergegeven als "---".

Tip: heeft u extra opslagruimte nodig? U kunt extra opslagruimte kopen, maar neem hierover eerst contact op met uw Google Apps-beheerder.