Aan de slag met functies in Spreadsheets

Met functies kunt u snel en eenvoudig berekeningen maken. U krijgt toegang tot functies via het somteken op de werkbalk Bewerken (of door in het werkbalkmenu te klikken op Invoegen > Functies ). U heeft dan rechtstreeks toegang tot een aantal van de meest voorkomende formules zoals Som en Gemiddelde. Voor meer informatie over deze functies en over alle extra formules die u kunt gebruiken, klikt u op Meer functies.

Als u de gegevens uit andere cellen in uw functies wilt gebruiken, verwijst u naar de cellen met het kolomnummer gevolgd door het rijnummer (A6, C2, enzovoort). Zo gebruikt u bijvoorbeeld de SOM-functie om de cellen erboven meteen op te tellen:

1. Selecteer de cel die de som moeten bevatten.
  2. Klik op de functieknop (het somteken) en selecteer SOM.
  3. De SOM-functie wordt nu ingevoegd in de cel:
  4. Selecteer het cellenbereik dat u wilt optellen. Het cellenbereik (in dit voorbeeld D2 tot en met D5) wordt opgeteld met de SOM-functie:
  5. Druk op Enter of op Tab om het resultaat weer te geven: