Delen en samenwerken in Spreadsheets

Doe uw voordeel met de functies voor samenwerken van Google Spreadsheets door uw spreadsheet met anderen
te delen. Meerdere mensen kunnen dan tegelijkertijd hetzelfde spreadsheet bewerken. Op elk moment is de meest actuele versie voorhanden.

Als u een spreadsheet wilt delen, klikt u op de knop Delen rechtsboven aan de pagina.

Samenwerken in Google Spreadsheets werkt net iets anders dan in Google Documenten: een cel kan maar door één persoon tegelijkertijd worden bewerkt en opmerkingen worden opgeslagen bij afzonderlijke cellen.

Samenwerken met gekoppelde bewerkingen

Een geselecteerde cel heeft blauwe randen, maar wanneer iemand uw spreadsheet bewerkt, krijgt de cel die door deze persoon is geselecteerd, een andere randkleur. Als u wilt zien wie een cel heeft geselecteerd, beweegt u uw muis ernaartoe:

Bij Google Spreadsheets hoeft u zich geen zorgen te maken dat u de bewerkingen van iemand anders overschrijft. Terwijl een cel door iemand anders wordt gewijzigd, wordt deze grijs weergegeven:

Als u een grijze cel probeert te bewerken, worden uw wijzigingen niet doorgevoerd.

Samenwerken met opmerkingen

Als u een spreadsheet kunt bewerken, kunt u opmerkingen plaatsen bij afzonderlijke cellen:

1. Selecteer de cel waarbij u een opmerking wilt plaatsen.
  2. Klik op Invoegen > Opmerking toevoegen (of gebruik het menu dat wordt weergegeven als u op de rechtermuisknop klikt).
  3. Typ uw opmerking. Deze wordt automatisch “ondertekend” met uw naam en de datum:
  4. Klik op een andere cel. In de rechterbovenhoek van de cel waarbij u een opmerking heeft geplaatst, wordt
    nu een oranje driehoek weergegeven:
  5. Als u de opmerkingen wilt weergeven, beweegt u met de muis over de cel:
  6. Als u uw opmerking wilt wijzigen, klikt u op de cel en selecteert u Bewerken of Verwijderen. Als u wilt reageren op de opmerking van iemand anders, typt u uw reactie in het veld Reageren op deze opmerking dat wordt weergegeven als u op de cel klikt. Als u de opmerkingen bij een cel weer wilt verwijderen, klikt
    u op de cel en selecteert u Oplossen om alle opmerkingen te verwijderen.