Gegevens overzetten vanuit Google Apps

Als u een andere oplossing wilt gaan gebruiken voor de e-mail, agenda's, documenten en sites van uw organisatie, moet u uw gegevens overzetten naar uw nieuwe oplossing voordat u uw Google Apps-account verwijdert.

Hier volgt een lijst met mogelijkheden voor gegevensoverdracht voor Google Apps:

• Email: Gmail-accounts bieden ook de mogelijkheid om alle e-mail te downloaden naar uw computer via POP- of IMAP-toegang met een lokale desktopclient, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird.

Er zijn ook geavanceerde opties beschikbaar, zoals Gegevens-API's van Google voor agenda's, contactpersonen, Drive en spreadsheets.

Google streeft ernaar het voor de gebruiker eenvoudig te maken om hun persoonlijke gegevens naar en van Google-services over te dragen door het bouwen van eenvoudige functies voor importeren en exporteren. Zie voor meer informatie het Data Liberation Front van Google.