Privé browsen (incognitomodus)

Als u niet wilt dat Google Chrome registreert wat u bezoekt en downloadt, kunt u in de incognitomodus browsen. Incognitomodus is bijvoorbeeld handig wanneer u tijdelijk gebruik maakt van een computer van iemand anders of bijvoorbeeld wilt uitproberen of het bestand dat u net heeft gedeeld wel of juist niet openbaar beschikbaar is met de link.

Een incognitovenster openen

Een incognitovenster ziet er anders uit dan een regulier venster. De bovenkant van een incognitovenster is grijs of blauw, afhankelijk van uw computer.

Ga als volgt te werk om een incognitovenster te openen:

  1. Raak in de rechterbovenhoek van het browservenster het pictogram voor het Chrome-menu  aan.
  2. Selecteer Nieuw incognitovenster .

Incognitomodus afsluiten

  • Klik op het pictogram X in de bovenhoek van het venster.
  • Gebruik de sneltoets Alt+F4 (Windows en Linux) of ⌘-Shift-W (Mac).
  • Sluit het laatste tabblad in een venster, zodat ook het venster automatisch wordt gesloten.

Hoe werkt het

  • Uw webgeschiedenis wordt niet opgeslagen . De webpagina die u opent en de bestanden die u downloadt in de incognitomodus, worden niet opgeslagen in uw web- en downloadgeschiedenis.
  • Uw cookies worden verwijderd. Alle nieuwe cookies worden verwijderd nadat u de incognitovensters heeft gesloten.
  • U kunt eenvoudig schakelen tussen de incognitomodus en de reguliere modus . U kunt tegelijkertijd zowel incognitovensters als gewone vensters open hebben en hiertussen schakelen.
  • Extensies worden uitgeschakeld . Uw extensies worden automatisch uitgeschakeld in incognitovensters. Dit gebeurt omdat Google Chrome niet bepaalt hoe extensies uw persoonlijke gegevens verwerken. Als u een extensie in uw incognitovensters wilt weergeven, vinkt u het selectievakje 'Toestaan in incognitomodus' voor de desbetreffende extensie aan.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0