Uw iOS apparaat instellen voor Google Apps

Volg onderstaande stappen om Google Sync te configureren op uw iPhone, iPad of iPod Touch.

Vereisten en gegevensback-ups

1. Google Sync wordt alleen ondersteund door Apple iOS-versie 3.0 en hoger. Als u een eerdere versie heeft, moet u iOS bijwerken voordat u Google Sync configureert.
  2. Controleer of de cookie-instellingen van Safari zijn ingesteld op 'Van bezocht' of 'Altijd'. Als de instelling 'Nooit' is, wordt u waarschijnlijk gevraagd een CAPTCHA in te vullen.
  3. Synchroniseer met iTunes om er zeker van te zijn dat er een back-up van de contactpersonen en agenda's van uw iOS-apparaat op uw computer staat.

Aan de slag

1. Open de applicatie Instellingen op het startscherm van uw apparaat.
  2. Open Mail, Contacten, Agenda.
  3. Druk op Account toevoegen.
  4. Selecteer Microsoft Exchange.
  5. Voer in het veld E-mail het volledige e-mailadres van uw Google-account in.
  6. Laat het veld Domein leeg.
  7. Voer het volledige e-mailadres van uw Google-account in als Gebruikersnaam.
  8. Voer het wachtwoord van uw Google-account in als Wachtwoord.
  9. Tik boven in het scherm op Volgende. Kies Annuleren als het dialoogvenster Kan certificaat niet verifiëren verschijnt.
  10. Als het nieuwe veld Server verschijnt, voert u m.google.com in.
  11. Druk weer boven in het scherm op Volgende.
  12. Selecteer de services van Google (E-mail, Agenda en Contactpersonen) die u wilt synchroniseren. Als u op uw apparaat verzoeken voor vergaderingen wilt ontvangen en erop wilt reageren, moeten zowel E-mail als Google Agenda zijn ingeschakeld en Nieuwe afspraken moet zijn ingeschakeld in uw Google Agenda-instellingen.

U heeft Google Sync geconfigureerd! Het synchroniseren start automatisch als u pushberichten heeft ingeschakeld op uw apparaat. U kunt ook de apps E-mail, Agenda of Contactpersonen openen en een paar seconden wachten om een synchronisatie te starten. Als u zich onlangs heeft aangemeld bij Google Apps for Work, kan het enkele uren duren (maximaal 24) voordat u synchronisatie met uw mobiele apparaat kunt uitvoeren.