Labels en sterren in plaats van mappen

In plaats van berichten te ordenen in mappen kunt u Gmail-conversaties ordenen door labels toe te passen. De conversatie blijft in het Postvak IN staan met een duidelijk weergegeven label. Bekijk onderstaand voorbeeld:

Zoals u in het voorbeeld ziet, kunt u een conversatie meerdere labels geven wanneer deze betrekking heeft op meer dan één onderwerp.

Als u een gelabelde conversatie uit uw postvak IN wilt verplaatsen, selecteert of opent u de conversatie en klikt u vervolgens op het Archief pictogram boven in uw postvak IN of conversatie.

Ongeacht of een conversatie met een label is gearchiveerd of niet, kunt u alle conversaties met een specifiek label weergeven door op de labelnaam in het linkervenster van uw postvak IN te klikken (net als het openen van een map met berichten):

Het verschil met mappen is dat u een bericht waarop meerdere labels zijn toegepast, kunt ophalen door op een willekeurig label te klikken.

De functie Sterren biedt een andere manier om berichten te ordenen en openen. Klik eenvoudig op het sterpictogram links van een bericht om het te markeren. Blijf op de ster klikken als u een andere kleur of vorm wilt kiezen.

Vervolgens kunt u al uw berichten die een ster hebben (ongeacht de kleur of vorm) weergeven door te klikken op het label Met ster in het linkervenster:

Tip: om de vormen en kleuren te selecteren die voor uw sterren beschikbaar zijn, klikt u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van uw Gmail-venster en klikt u vervolgens op Instellingen en zoekt u het gedeelte Sterren. Kies de gewenste sterren, scroll omlaag en klik op Wijzigingen opslaan.