E-mail verzenden als uw manager

Hoewel we aanraden gebruik te maken van gedelegeerde Gmail (zoals hierboven beschreven), wilt u in sommige gevallen wellicht dat e-mails worden weergegeven alsof ze door uw manager zijn verzonden, zonder dat uw adres wordt vermeld. Wanneer uw manager toestemming geeft, kunt u dit doen door het e-mailadres van uw manager als alternatief e-mailadres toe te voegen aan uw eigen Gmail-account. Ga hiervoor als volgt te werk:

 1. Meld u aan bij uw Gmail-account.
 2. Selecteer Instellingen in de vervolgkeuzelijst onder het tandwielpictogram.
 3. Klik op het tabblad Accounts en klik onder E-mailberichten sturen vanaf op Nog een e-mailadres toevoegen waarvan je eigenaar bent.

 4. Vervang in het vak Naam uw naam door de naam van uw manager.
 5. Voer in het vak E-mailadres het e-mailadres van uw manager in.
 6. Schakel het selectievakje Behandelen als alias uit.
 7. Als u wilt dat antwoorden naar uw eigen e-mailadres worden verzonden (in plaats van naar het adres van uw manager), klikt u op Een ander antwoordadres opgeven.
 8. Klik op Volgende stap.
 9. Selecteer het keuzerondje naast Verzenden via [uw domein] (eenvoudig in te stellen).
 10. Klik op Volgende stap.
 11. Klik op Verificatie verzenden.
 12. Laat de manager zich aanmelden bij zijn of haar Gmail-account en op de verificatielink klikken om de configuratie te voltooien. (De manager kan u ook de verificatiecode geven, zodat u kunt verifiëren in uw eigen Gmail-account.)

Nadat u het e-mailadres van de manager heeft toegevoegd als alternatief e-mailadres voor uw eigen account, kunt u e-mail verzenden die rechtstreeks door uw manager lijkt te worden verzonden. Ga hiervoor als volgt te werk:

 1. Meld u aan bij uw Gmail-account.
 2. Klik op Nieuw bericht.
 3. Selecteer rechts van Van het e-mailadres van de manager in de vervolgkeuzelijst.
 4. Stel uw bericht op de normale wijze op. Zorg dat u uw eigen handtekening (indien aanwezig) vervangt door de handtekening van de manager.

Opmerking: tenzij u een ander antwoordadres opgeeft bij het toevoegen van het e-mailadres van de manager als alternatief adres, gaan antwoorden op berichten die via deze methode worden verzonden, naar het account van de manager. Als u later wilt dat antwoorden naar uw eigen account gaan, kunt u de instellingen als volgt bijwerken:

 1. Selecteer Instellingen in de vervolgkeuzelijst onder het tandwielpictogram.
 2. Klik op het tabblad Accounts op gegevens bewerken naast het e-mailadres van uw manager.
 3. Klik op Een ander antwoordadres opgeven.
 4. Voer uw eigen e-mailadres in het veld Antwoordadres in.
 5. Klik op Wijzigingen opslaan.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0