E-mail verzenden als uw manager

Hoewel we aanraden gebruik te maken van gedelegeerde Gmail (zoals hierboven beschreven), wilt u in sommige gevallen wellicht dat e-mails worden weergegeven alsof ze door uw manager zijn verzonden, zonder dat uw adres wordt vermeld. Wanneer uw manager toestemming geeft, kunt u dit doen door het e-mailadres van uw manager als alternatief e-mailadres toe te voegen aan uw eigen Gmail-account. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Meld u aan bij uw Gmail-account.
  2. Selecteer Instellingen in de vervolgkeuzelijst onder het tandwielpictogram.
  3. Klik op het tabblad Accounts en klik onder E-mailberichten sturen vanaf op Nog een e-mailadres toevoegen waarvan je eigenaar bent.

4. Vervang in het vak Naam uw naam door de naam van uw manager.
  5. Voer in het vak E-mailadres het e-mailadres van uw manager in.
  6. Schakel het selectievakje Behandelen als alias uit.
  7. Als u wilt dat antwoorden naar uw eigen e-mailadres worden verzonden (in plaats van naar het adres van uw manager), klikt u op Een ander antwoordadres opgeven.
  8. Klik op Volgende stap.
  9. Selecteer het keuzerondje naast Verzenden via [uw domein] (eenvoudig in te stellen).
  10. Klik op Volgende stap.
  11. Klik op Verificatie verzenden.
  12. Laat de manager zich aanmelden bij zijn of haar Gmail-account en op de verificatielink klikken om de configuratie te voltooien. (De manager kan u ook de verificatiecode geven, zodat u kunt verifiëren in uw eigen Gmail-account.)

Nadat u het e-mailadres van de manager heeft toegevoegd als alternatief e-mailadres voor uw eigen account, kunt u e-mail verzenden die rechtstreeks door uw manager lijkt te worden verzonden. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Meld u aan bij uw Gmail-account.
  2. Klik op Nieuw bericht.
  3. Selecteer rechts van Van het e-mailadres van de manager in de vervolgkeuzelijst.
  4. Stel uw bericht op de normale wijze op. Zorg dat u uw eigen handtekening (indien aanwezig) vervangt door de handtekening van de manager.

Opmerking: tenzij u een ander antwoordadres opgeeft bij het toevoegen van het e-mailadres van de manager als alternatief adres, gaan antwoorden op berichten die via deze methode worden verzonden, naar het account van de manager. Als u later wilt dat antwoorden naar uw eigen account gaan, kunt u de instellingen als volgt bijwerken:

1. Selecteer Instellingen in de vervolgkeuzelijst onder het tandwielpictogram.
  2. Klik op het tabblad Accounts op gegevens bewerken naast het e-mailadres van uw manager.
  3. Klik op Een ander antwoordadres opgeven.
  4. Voer uw eigen e-mailadres in het veld Antwoordadres in.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.