E-mail ordenen

Met Gmail kunt u eenvoudig de e-mail van uw manager (en uzelf) ordenen en overzichtelijk houden met labels, filters, archivering, sterren en meer.

Labels maken en toepassen

U bent misschien gewend uw e-mail in mappen te ordenen, maar in Gmail kunt u conversaties snel ordenen door labels toe te passen. De conversatie blijft in het Postvak IN staan met een duidelijk weergegeven label. Bekijk onderstaand voorbeeld:

Zoals u in het voorbeeld ziet, kan een conversatie meerdere labels (zoals Opvolgen en HR) hebben als deze onder meerdere onderwerpen valt.

Als u alle conversaties binnen een label wilt openen, klikt u op de labelnaam in het linkerdeelvenster van het
Postvak IN:

Een nieuw label maken

1. Klik op de vervolgkeuzelijst Labels.
  2. Selecteer Nieuwe maken.

U kunt ook een nieuw label maken door in het linkerdeelvenster onder aan uw lijst van labels Meer uit te vouwen. Klik vervolgens op Een nieuw label maken en volg bovenstaande instructies.

Een label op een bericht toepassen

1. Klik op het vakje naast een of meer berichten waaraan u een label wilt toevoegen terwijl u de lijst van berichten in uw Postvak IN weergeeft. Als u al op een bericht heeft geklikt, gaat u naar stap 2.
  2. Selecteer de labelnaam in de vervolgkeuzelijst Labels. (U kunt meerdere labels selecteren.)

Tip: als u de berichten tegelijk uit uw Postvak IN wilt verplaatsen, past u een label toe en selecteert u de berichten. Selecteer vervolgens een label in de vervolgkeuzelijst Verplaatsen naar.

De kleur van een label wijzigen

1. Klik in de lijst 'Labels' links op het vierkant rechts van een label.
  2. Selecteer een kleur uit het palet dat wordt weergegeven. De wijziging wordt direct toegepast op alle berichten met dat label.

Labels ordenen

Als u een lange lijst van labels heeft, kunt u deze beter weergeven door uw lijst van labels te vergroten of weinig gebruikte labels te verbergen.

Grootte aanpassen van labels versus chat

Als u meer labels wilt zien met betrekking tot uw chatlijst, kunt u de horizontale balk omlaag slepen om het formaat van de lijsten aan te passen.

Als u veel groepen labels heeft, kunt u de lijst automatisch uitvouwen door de cursor op een willekeurige plaats over de labels te verplaatsen. Als u klaar bent met bladeren door de labels, verplaatst u de cursor en wordt de lijst weer samengevouwen.

Een enkel label verbergen

U kunt uw lijst van labels opschonen door labels die u zelden gebruikt te verbergen. U kunt één label als volgt snel slepen en neerzetten:

1. Klik op het label dat u wilt verplaatsen, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het label over de vervolgkeuzelijst Meer. Let op: de naam wordt gewijzigd in Minder wanneer u er met de cursor overheen gaat.
  2. Laat de muisknop los om het label uit de hoofdlijst te verplaatsen.

Als het label weer in de hoofdlijst van labels moet worden weergegeven, klikt u op Meer en houdt u de linkermuisknop ingedrukt. Sleep het label weer naar de hoofdlijst.

Meerdere labels verbergen

U kunt als volgt meerdere zelden gebruikte labels verbergen:

1. Selecteer Instellingen in de vervolgkeuzelijst onder het tandwielpictogram.
  2. Klik op het tabblad Labels.
  3. Blader naar de zelden gebruikte labels en klik op verbergen naast elk label.