Contactbeheer openen

Open Contactbeheer om je contactpersonen te bekijken en beheren. Klik in je Gmail-venster op het Gmail-logo en kies Contacten uit de vervolgkeuzelijst.

Hier kun je bladeren door of zoeken naar contactpersonen. Je kunt profielgegevens voor contactpersonen invoeren (bedrijfsadressen, website-URL's, enzovoort), en je kunt persoonlijke contactpersoongroepen maken om contactpersonen te organiseren of om als persoonlijke mailinglijsten te gebruiken. (Algemene mailinglijsten worden ergens anders beheerd, zoals verderop wordt uitgelegd.)

Mijn contactpersonen

Zodra Contactbeheer wordt geopend, worden je persoonlijke contactpersonen weergegeven, die in de groep Mijn contactpersonen staan. (Als je nog geen persoonlijke contactpersonen hebt geïmporteerd of toegevoegd, is deze lijst leeg.) Als je de gegevens van een contactpersoon wilt zien, klik je gewoon op die contactpersoon.

Standaard contactpersoongroepen

Mijn contactpersonen is slechts één van de standaardgroepen in Contactbeheer. Je kunt onder meer de volgende groepen zien:

• Mijn contactpersonen: contactpersonen die je zelf hebt geïmporteerd, in Contactbeheer hebt gemaakt of vanuit een andere groep hebt toegevoegd. De meeste mobiele apparaten synchroniseren met deze groep, maar sommige kunnen met andere standaardgroepen synchroniseren.
  • Meest contact mee opgenomen: de 20 adressen die je het vaakst gebruikt. Gmail werkt deze lijst automatisch voor je bij.
  • Andere contactpersonen: contactpersonen die niet aan Mijn contactpersonen of een andere contactpersoongroep zijn toegevoegd.
  • Directory: als je Google Apps-beheerder Gedeelde contactpersonen heeft ingeschakeld voor je domein, toont deze groep alle algemene contactpersonen in je domein.
  • Met ster in Android: je ziet deze groep als je je contactpersonen met een Android-apparaat synchroniseert. Deze groep bevat contactpersonen die je in Android als favoriet hebt aangeduid met
    een ster.
  • Vrienden, Familie en Collega's: dit waren standaardgroepen in vorige versies van Contactbeheer. Als je ze voorheen hebt gebruikt, kunnen ze niet worden verwijderd.

Persoonlijke contactpersoongroepen maken

Je kunt natuurlijk ook je eigen groepen maken — om je contactpersonen te organiseren en om ze als persoonlijke mailinglijsten te gebruiken.

Een contactpersoon toevoegen

1. Open Contactbeheer.
  2. Klik op de knop Nieuwe contactpersoon.
  3. Voer in de velden de gegevens van je contactpersoon in. Voor extra velden klik je op Meer.
  4. Klik op Nu opslaan.

In eerste instantie verschijnt de contactpersoon in Mijn contactpersonen. Je kunt de contactpersoon echter naar een andere groep verplaatsen, zoals hieronder wordt beschreven.

Een contactpersoon naar een andere groep kopiëren

Zodra je in Contactbeheer groepen hebt gemaakt, kun je er gemakkelijk contactpersonen aan toevoegen.
Je kunt een contactpersoon aan zo veel groepen toevoegen als je zelf wilt:

1. Selecteer de contactpersoon door het bijbehorende selectievakje in te schakelen.
  2. Klik op de knop Groepen .
  3. Selecteer de groep waaraan je de contactpersoon wilt toevoegen, en klik op Toepassen.

Tip Als je een algemene contactpersoon snel aan je persoonlijke contactpersonen wilt toevoegen, selecteer je die contactpersoon in de groep Directory en klik je op de knop Toevoegen aan Mijn contactpersonen .