Kennismaken met uw Drive

Er zijn talloze manieren om uw bestanden, mappen en Google-documenten in Google Drive op internet te bekijken. Hieronder geven we een kort overzicht.

Mijn schijf

Wanneer u voor het eerst naar Google Drive op internet gaat, staan alle bestanden en mappen die u heeft geüpload en uw Google-documenten in de sectie met de naam Mijn schijf:

Als u Google Drive voor uw Mac/pc heeft geïnstalleerd, wordt de inhoud van Mijn schijf automatisch gesynchroniseerd met de inhoud van een folder met de naam Google Drive op uw computer. Alleen de inhoud van Mijn schijf wordt gesynchroniseerd. (U kunt bestanden die met u zijn gedeeld verplaatsen naar Mijn schijf als u wilt dat deze worden gesynchroniseerd naar uw computer en mobiele apparaten.)

Gedeeld met mij

Gedeeld met mij is de plaats waar u de bestanden, mappen en Google-documenten vindt die met u zijn gedeeld:

In Gedeeld met mij worden alleen items weergegeven die expliciet met u zijn gedeeld. U vindt hier geen items die zijn gedeeld met 'Openbaar' of  'Iedereen met de link'. (U kunt deze items vinden door te zoeken in de weergave Alle items.)

Tip: zoekt u naar een map die met u is gedeeld? Klik op Sorteren > Titelin de weergave Gedeeld met mij om alle mappen die met u zijn gedeeld aan het begin van de lijst te plaatsen, zoals in de afbeelding hierboven.

Weergaven Met ster en Recent

Klik op Met ster om alle items weer te geven die u met een ster heeft gemarkeerd. Klik op de ster links van een item om het te markeren. Sterren zijn vergelijkbaar met Bladwijzers of Favorieten in een browser en dienen om websites te markeren die u vaak bezoekt.

Gebruik de weergave Recent om alle privébestanden en gedeelde bestanden weer te geven die u heeft geopend, in omgekeerde chronologische volgorde. Dit is een handige manier om uw meest recente bestanden snel te vinden.

Activiteit en Alle items

Klik op Meer in de linkerkolom om een paar extra weergaven te zien:

De weergaven Activiteit en Alle items lijken erg op elkaar. In beide weergaven vindt u dingen die met iedereen in uw organisatie (niet alleen met u) zijn gedeeld, zodat u er waarschijnlijk dingen vindt waarvan u nog niet op de hoogte was.

• In Activiteit vindt u alles wat onlangs is bewerkt.

Staan er teveel items in uw activiteitenlijst? Selecteer de items die u niet in de lijst wilt zien en klik op Uit activiteit verwijderen:

Opmerking: deze knop wordt alleen weergegeven in de weergave Activiteit. In andere weergaven klikt u op Meer > Niet weergeven in Activiteitenlijst.

• In Alle items wordt alles in Google Drive weergegeven, behalve items die zich in uw prullenbak bevinden. U kunt geen items uit deze weergave verwijderen (behalve door ze weg te gooien, dat wil zeggen, naar de prullenbak te verplaatsen), zodat dit de beste plaats is om te zoeken als u iets niet kunt vinden.

Prullenbakweergave

De prullenbak bevat alles wat u heeft weggegooid. Als u een item wilt weggooien, selecteert u het en klikt u op het prullenbakpictogram dat nu verschijnt:

Opmerking: u kunt alleen uw eigen items weggooien. Items die niet van u zijn, kunt u wel uit uw eigen Google Drive verwijderen, namelijk door te klikken op Meer > Verwijderen, maar u kunt ze niet uit het programma Google Drive van iemand anders verwijderen.

Uw prullenbak wordt niet automatisch leeggemaakt. U zult hem dus af en toe handmatig moeten leegmaken. Items in uw prullenbak tellen nog steeds mee voor uw opslaglimiet, dus door uw prullenbak leeg te maken, maakt u ruimte vrij. Als u uw prullenbak leeg wilt maken gaat u als volgt te werk:

• Klik in de weergave Prullenbak op Prullenbak leegmaken om alles permanent te verwijderen:

• U kunt ook individuele items selecteren en klikken op Definitief verwijderen:

Tip: u kunt een item dat u in de prullenbak heeft geselecteerd ook herstellen.