Uw document bewerken en opmaken

U kunt uw document op meerdere manieren bewerken met behulp van de werkbalk voor bewerken.

U kunt natuurlijk platte tekst invoeren, maar waarom zou u? Doe uw voordeel met alle functies in Google Apps Documenten om uw documenten te laten opvallen.

Hieronder vindt u enkele ideeën waarmee u aan de slag kunt:

Afbeeldingen invoegen

1. Klik op Invoegen > Afbeelding.
  2. Kies een afbeelding van uw computer of van internet (via URL). Als de afbeelding is toegevoegd, kunt u deze op elk gewenst moment kleiner of groter maken of verwijderen.

Als u een afbeelding wilt verwijderen, selecteert u deze, klikt u erop met de rechtermuisknop (of klikt u op Bewerken) en kiest u Knippen:

Om de grootte van een afbeelding te wijzigen, selecteert u deze en trekt u aan een van de handgrepen. Versleep een hoek van de afbeeldig om deze in dezelfde mate te vergroten of te verkleinen in alle richtingen:

Versleep de bovenkant, onderkant of zijkant om de afbeelding in één dimensie te vergroten of te verkleinen.

Een tabel toevoegen

Tabellen vormen een handige manier om informatie in uw document te organiseren.

1. Klik op Tabel > Tabel invoegen  en wijs het aantal rijen en kolommen aan dat u wilt:
  2. Maak vervolgens de tabel op en vul deze in:

Tip: als u een kleur aan een of meer aantal cellen wilt toevoegen (zoals in de bovenste rij hierboven), selecteert u de tekst in de cellen, klikt u op Tabel > Eigenschappen tabel en selecteert u de achtergrondkleur van de tabel.

Een link toevoegen

Het is heel eenvoudig om links toe te voegen in Google Documenten.

1. Selecteer de tekst (of afbeelding) waaraan u een koppeling wilt toevoegen.
  2. Klik op het linkpictogram in de werkbalk.
  3. Type de URL en klik op OK. U kunt de link zelfs testen voordat u deze toevoegt.