Het cachegeheugen en andere browsergegevens wissen

Als u problemen ondervindt met bepaalde websites of applicaties kunt u het cachegeheugen wissen. Vaak vormt dit de oplossing voor problemen.

Al uw gegevens verwijderen

1. Klik op het Chrome-menu   op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Extra.
  3. Selecteer Browsegegevens wissen.
  4. Vink in het dialoogvenster dat wordt weergegeven de selectievakjes aan voor de gegevenstypen die u wilt verwijderen.
  5. Gebruik het dropdown-menu bovenaan om de hoeveelheid gegevens te selecteren die u wilt verwijderen. Selecteer het eerste gebruik om alles te verwijderen.
  6. Klik op Browsegegevens wissen.

Effect van het wissen van het cachegeheugen en verwijderen van uw cookies: houd er rekening mee dat als u het cachegeheugen wist en uw cookies verwijdert, al uw instellingen voor websites worden gewist. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Als u sites uw gebruikersnaam en wachtwoord laat onthouden, worden deze uit het geheugen van de browser verwijderd wanneer u het cachegeheugen en de cookies wist, en moet u de gegevens weer handmatig opgeven.
  • Websites worden mogelijk iets trager geladen omdat de afbeeldingen en inhoud volledig opnieuw moeten worden geladen.

Aanbevolen eerste stap: als er problemen optreden met de weergave van webpagina's in uw browser, raden we u aan eerst de incognito- of privénavigatiemodus van uw browser te gebruiken om te kijken of het probleem door iets anders dan het cachegeheugen of de cookies wordt veroorzaakt.