Authenticatie in twee stappen

Het stelen van een wachtwoord is eenvoudiger dan u waarschijnlijk denkt. Sterker nog door een van deze drie normale onschuldige acties kan een wachtwoord al gestolen worden:

• Het zelfde wachtwoord op meerdere sites gebruiken.
  • Software downloaden op het internet.
  • Klikken op links in e-mailberichten.

Met authenticatie in twee stappen kunt u ongewenste personen buitensluiten van uw account, zelfs als zij uw wachtwoord hebben.

Wanneer iemand uw wachtwoord steelt, kunnen ze u buitensluiten uit uw account en de volgende handelingen uitvoeren:

• Al u e-mails, contactpersonen, foto's enzovoorts bekijken of zelfs verwijderen.
  • Zich als u voordoen en ongewenste of schadelijke e-mails verzenden naar uw contactpersonen.
  • Uw account gebruiken om wachtwoorden voor uw andere accounts (bankieren, winkelen, enzovoorts) opnieuw in te stellen.

Hoe werkt Authenticatie in twee stappen?

Het inloggen bij uw account is met Authenticatie in twee stappen een beetje anders.

1. U moet uw wachtwoord opgeven
    Wanneer u inlogt bij Google, geeft u zoals gewoonlijk uw wachtwoord op.
  2. U wordt om iets anders gevraagd
    Vervolgens wordt er een code naar uw telefoon gestuurd via sms, spraakbericht of Google's mobiele app. Als u een beveiligingssleutel heeft, kunt u deze ook in de USB-poort van uw computer plaatsen.

Inloggen op uw vaste computer
Tijdens het inloggen kunt u ervoor kiezen om authenticatie in twee stappen niet meer te gebruiken op die specifieke computer. Daarna wordt op deze computer alleen nog om het wachtwoord gevraagd wanneer u inlogt. U bent nog steeds beveiligd, want als u of iemand anders op uw account probeert in te loggen vanaf een andere computer, is authenticatie in twee stappen vereist.

Aan de slag met Authenticatie in twee stappen

Welke mogelijkheden heeft u?

Via SMS of telefoon
Google kan verificatie codes verzenden als SMS naar uw telefoon of kan uw vaste of mobiele telefoon bellen met uw verificatiecode.
Google Authenticator-app
Zelfs zonder verbinding kunt u met de Android, iPhone en BlackBerry app verificatiecodes genereren.
Uw account nog veiliger maken
In de plaats van verificatiecodes te gebruiken, kunt u ook een beveiligingssleutel in de USB-poort van uw computer plaatsen voor nog meer beveiliging tegen phishing.
Interesse? Neem contact op met onze helpdesk!