Beknopte instructie Collaboration Mobiele App

In deze instructie worden functies beschreven waar je in de app gelijk mee aan de slag kan. Heb je vragen over functies die hier niet worden beschreven neem dan met ons contact op en wij helpen je graag verder. Voor het gebruik van de mobiele app is minimaal een Wildix UC-Essential licentie vereist, vraag bij je manager/Wildix gebruikersbeheerder na of dit het geval is indien het niet werkt.

De Wildix Mobiele applicatie biedt toegang tot Wildix Unified Communications vanaf je iOS of Android device. Voor Android is minimaal versie 5.0 of hoger nodig en voor iOS versie 9 of hoger en minimaal iPhone 5 en nieuwer.

Voor het downloaden van de applicatie :

Login

Domain, je kunt de naam invoeren van de PBX (online centrale) (naam PBX).wildixin.com domein wordt automatisch toegevoegd.

• Username: Voer hier je extensie in (verkort nummer)
  • Password: Voer hier het wachtwoord in (wachtwoord van collaboration)

Mogelijkheid voor het inloggen via jouw Google of Office 365 account. Het e-mail adres moet hetzelfde zijn als het e-mail adres wat in collaboration is ingevoerd.

Gebruiker status

Met de mobile app kun je aangeven of je online, afwezig, niet storen of offline bent.

1. Kies numerieke toetsenbord
  2. Klik op status icoon/foto
  3. Klik op de huidige status en wijzig naar: DND / Away / Offline / Online/Offline
  4. Voer hier eventueel een boodschap in dit is optioneel

Toelichting: Wanneer je kiest voor de status offline dan ontvang je geen notificaties meer en je status wordt niet meer getoond.

Start een oproep via je numerieke toetsenbord

1. Kies numerieke toetsenbord
  2. Selecteer de bel methode:
  • VoIP: Start een oproep via de PBX (Online centrale) Alleen wanneer je beschikt over een betrouwbare wifi/4G verbinding
  • Callback: Je ontvangt een oproep van de PBX via het mobiele netwerk. Zorg er wel voor dat je mobiele nummer staat ingevuld in de instellingen van collaboration/instellingen/persoonlijk
  • Directe oproep: Start een oproep via het mobiele netwerk van jouw provider
  • Geregistreerde Wildix apparaten: Wanneer je gebruik maakt van een vast toestel dan kun je ook via de app jouw vaste toestel laten bellen
  • Web: Bel via het web (collaboration)

Kies daarna voor extensie, telefoonnummer of contact en activeer de oproep.

Functie toetsen

Met de functie toetsten kom je in een ander menu met een overzicht van alle collega's die in jouw groep zitten. Eveneens zijn snelkeuze toetsen, schakelaars, belgroepen etc. hier zichtbaar en direct bedienbaar.

Gespreksmogelijkheden

Wanneer een gesprek wordt opgezet heb je meerdere keuze mogelijkheden.

1. Video gesprek opzetten
  2. Zet gesprek in de wacht
  3. Verbind door via contacten, kies een nummer of verplaats de oproep naar een ander apparaat
  4. Neem een gesprek op
  5. Zet microfoon uit
  6. Zet speaker aan, handsfree bellen
  7. Conference gesprek
  8. Hang op
  9. Kies DTMF
  10. Ga terug naar keypad/functietoetsen

Doorverbinden met en zonder notificatie

Blind doorverbinden zonder notificatie vooraf:

• Druk op de verbind knop (nr.3) en kies vanuit contacten, nummer etc. en verbind direct door

Doorverbinden met een notificatie vooraf:

• Druk op de belknop voor het maken van een nieuwe oproep tijdens een gesprek, wacht totdat de andere partij antwoord (automatisch wordt de bestaande oproep in de wacht gezet) Druk daarna op de verbind knop (nr.3) en verbind door

Logout

Om helemaal uit te loggen zodat de applicatie ook niet op de achtergrond blijft werken is er een mogelijkheid om uit te loggen van de app. Na het uitloggen ontvang je ook geen oproepen meer en chat meldingen.