Gespreksklasse en het gebruik in Functies

Gesprekken ontvangen in Wildix Collaboration worden gemarkeerd door het systeem met een Gespreksklasse welke het type gesprek voorsteld. De toegekende Gespreksklasse kan worden gebruikt in de Functies van je account om je beleving te personaliseren voor ieder type gesprek, met iedere Presence status. Het systeem kent vier ingebouwde Gespreksklasse welke het systeem toekent aan de gesprekken:

 • Intern
  Toegekend aan alle gesprekken die afkomstig zijn van andere Wildix Collaboration gebruikers binnen jouw organisatie.
 • Extern
  Toegekend aan alle gesprekken die afkomstig zijn van telefoonnummer buiten jouw organisatie.
 • Zwarte lijst
  Toegekend aan specifieke gesprekken op basis van telefoonboek contacten of dialplan configuraties. Meestal gebruikt om specifieke gesprekken te blokkeren of negeren.
 • Witte lijst
  Toegekend aan specifieke gesprekken op basis van telefoonboek contacten of dialplan configuraties. Meestal gebruikt om specifieke gesprekken door te laten voor speciale doeleinden, bijvoorbeeld wanneer een gesprek van een intercom binnen moet komen wanneer de gebruikers presence status is ingesteld op Away of specifieke prioriteit gesprekken van een manager of assistent alsnog door moeten gaan wanneer de gebruikers presence status op DND staat.

Voor meer informatie over de beschikbare opties voor het instellen van een persoonlijke voorkeur met Gesprekklassen in Functies tab in je Instellingen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0